Ik maak werken die een wisselwerking zijn tussen monumentale en schetsmatige materialen en werkwijzen; de ruimte zelf, structuren van de ruimte, beton, zeil, metaal, bouwen versus potlood, stift, A4tjes, houtjes, schets.

Ik kies voor materialen die van elkaar kunnen lenen. Door het vermengen en vervormen van hun eigenschappen maak ik werken die niet zijn wat ze lijken te zijn. Ik werk bijvoorbeeld met los stof; pigmenten, pastel en potlood omdat deze overgenomen kunnen worden door materialen zoals beton. Beton is een hard monumentaal materiaal dat echter als stof begint en pas vorm aanneemt als je er water aan toevoegt in een mal. Beton neemt vervolgens de eigenschappen van die mal over.

Hoe verhoudt een fragiel papier zich tot het zware beton, hoe gaan ze met elkaar om als ze elkaar in het midden treffen?

Aanleiding voor deze werken zijn situaties of plekken waarin ik een bepaalde dualiteit of ‘schijn’ ervaar. Door monumentale beeldtaal te combineren met schetsmatige beeldtaal probeer ik een optie te geven voor een andere interpretatie en creëer ik een eigen schijnconstructie.